Bobehandling

Ved dødsfald skal boet efter afdøde gøres op, kreditorer skal have udbetalt tilgodehavender og arvinger skal have den rette arv.

Bobehandlingen kan foregå efter forskellige metoder alt efter omstændighederne:

Bobestyrerbehandling

Som udgangspunkt behandles boet som bobestyrerbo, hvis ikke der foreligger andre muligheder. Det gælder hvis der er uenighed mellem arvingerne, hvis skifteretten udpeger en autoriseret bobestyrer eller hvis afdøde i testamente har udpeget en bobestyrer. Det vil typisk være i tilfælde af dødsboer med betydelige værdier.

Privat skifte

Hvis arvingerne er enige om det, kan boet skiftes privat. Vi kan bistå med at udarbejde åbningsstatus og boopgørelse, såvel som udbetaling af arven. Privat skifte er blandt de oftest benyttede skifteformer.

Ægtefælleudlæg

Hvis boets samlede formue ikke overstiger 720.000 kr., bliver hele boet udlagt til ægtefællen. Ægtefællen hæfter for gæld. Begravelsesudgifter fratrækkes dog.

Uskiftet bo

Hvis afdøde efterlader sig børn, kan ægtefællen sidde i uskiftet bo. Der gælder særlige krav i tilfælde af særbørn og denne type bo er nærmere beskrevet her: Uskiftet Bo.

Boudlæg

Boudlæg anvendes ved mindre boer, hvor værdien ikke overstiger 41.000 kr (2014). Dette kaldes også et begravelsesbo, hvor stort set hele værdien bruges til at forestå begravelsen. Her er der sjældent behov for advokathjælp.

badvo1 Advokater med fokus på bobehandling og arveret
Bobestyrer24 er til dig, som ønsker at få kvalificeret hjælp til varetagelse af et dødsbo af en advokat men uden dyre advokatregninger. Vi rådgiver og behandler alle dele af bobehandling uanset, hvordan boet skal behandles.
badvo1 Fast lav pris og 100% gennemsigtighed
Vi ønsker 100% gennemsigtighed for vores klienter, hvilket skiller os ud og betyder, at vi ingen skjulte gebyrer eller omkostninger har. Du vil aldrig blive opkrævet mere end den pris, som vi har aftalt. Ring og få en fast lav pris her: 71 99 24 30
badvo1 Indledende møde er gratis
På vores indledende møde gennemgår vi din/jeres situation, og får klarlagt hvilken skifteform der skal benyttes.

Ring idag på 71 99 24 30 og få uforpligtende rådgivning omkring dødsbobehandlingen.

Se udtalelser fra vores andre glade kunder: